Zugló

ISTENTISZTELETEINK HELYE ÉS IDŐPONTJA.

Más a meggyőződésem, mint a gyülekezetnek. Új gyülit alapítsak?
Ha a Biblia tükrében az Ember rájön hogy az a Gyülekezet ahová éppen tartozik, nem ugyan azt a tanítás tanítja amiben meggyőződtünk, és a szakítás gondolatával foglalkozunk már, Biblikus-e, hogy külön utakra térjünk és külön gyülekezetet alapítsunk (Szabadkeresztyén gyül.) Mert a Tanítás szempontjából ez az amit mi is Hiszünk. Ha igen akkor mi a Módja ennek?


Kedves Zoli!
Mézes László vagyok, a Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet (MSZKGY) Szugló utcai közösségének a lelkipásztora. Honlapunkra érkezett kérdésedre a következőt válaszolom.

Jelenleg tartozol egy gyülekezethez. Ez így helyes, mert Isten népe az Új Szövetség szerint helyi közösségekben él. Ha egy új igei felismerésre jutsz, akkor megújult bibliai látásodat beszéld meg a lelkészeddel. (Fontos: mielőtt megkeresed őt, legyél meggyőződve arról, hogy új látásod szilárd igei alapokon nyugszik!) Ha lelki vezetőddel nem tudsz megegyezni, akkor békességben és szeretetben el kell köszönnötök egymástól. Be kell épülnöd egy olyan gyülekezetbe, melynek szellemi látását és életgyakorlatát el tudod fogadni. Nem egy új, önálló gyülekezet alapítása a járandó út, mert a gyülekezetplántálást nem emberi akaratból, - egyet nem értésből kindulva főleg nem! - hanem a Szent Szellem vezetése szerint, kiküldetés alapján lehet és kell végezni. Gondolj Pál apostol szolgálatára: Ő közvetlenül Jézus Krisztustól kapta elhívását, mégis az antiókhiai gyülekezet küldte ki missziói útjaira. Ne feledd: csak azok kapnak koronát, akik szabályosan küzdenek!

Ha igényed van rá, szívesen beszélgetek Veled hívő életünk szép és izgalmas kérdéseiről!

Szeretettel és tisztelettel: Mézes László