Zugló

ISTENTISZTELETEINK HELYE ÉS IDŐPONTJA.

Isten szereti a homoszexualitást?
Van olyan keresztyén vélemény, hogy mivel Isten a szeretet, így minden, ami szeretből van, az helyes, és Istennek tetsző, így a homoszexuális, leszbikus kapcsolat is. Van történelmi egyház, amely Isten áldását is adja rá? Mi az igazság?

Rövid válasz: NEM!

A kérdés feltevése hamis! Isten az embert férfiúvá és nővé teremtette, köztes állapotokat nem teremtett! A Biblia mindvégig elítéli a homoszexualitást, mint Istennek nem tetsző, démoni dolgot. Isten szereti a bűnöst - a homokost is - de a bűnt mindenkor elítéli! Ennyiben igaz, hogy Isten szeret - de nem a bűnt, jelen esetben a homoszexualitást!
Sajnos, vannak egyházak, amelyek nem így gondolják, és Isten Igéjét megcsúfolva áldást adnak azonos neműek házasságára, és tagjaikat sem tiltják ettől az egyértelműen Isten ellenes dologtól.
Isten a szeretetből jövő, normális férfi-nő kapcsolatban is korlátokat állított, tehát ott sem lehet azt mondani, hogy minden tevékenység- pl. házasság előtti szex- helyén való, mert szeretetből van. Mindenkor figyelembe kell venni a Biblia szabta korlátokat!

A nemiség megélésével kapcsolatos kérdések nagyon komolyak, a röviden és tömören megfogalmazott válaszokban nem lehet mindenre kitérni. Úgy gondoljuk, hogy személyes beszélgetésben lehet csak konkrétabb, mélyebben szántó feleletet megfogalmazni. (Igei utalások, közös imádság, stb.) Szívesen állunk a kérdező rendelkezésére!

Mézes László és felesége