Zugló

ISTENTISZTELETEINK HELYE ÉS IDŐPONTJA.

Homoszexuális szolgálók
A szolgálók a (lelkészek) lehetnek-e (nem is tudom  szépen megfogalmazni olyan kényes kérdés) homoszexuálisok vagy a felé hajlamosak?
A kérdésem a következő lenne de lehet hogy erre nem is lehet válaszolni.
A szolgálók a (lelkészek) lehetnek-e (nem is tudom  szépen megfogalmazni olyan kényes kérdés) homoszexuálisok vagy a felé hajlamosak, hogy Isten igéjét  ők hírdethetik-e mivel én úgy tanultam,hogy a szolgálók élete szent, fedhetetlen, tiszta, legyen és ne legyen követelőző és anyagi javakra hajtó.
Előre is köszönöm válaszát, ha lehet egy ilyen kérdésre egyáltalán válaszolni.
2006-07-07

Kedves Hajnalka!

A kérdesed egy olyan témát érint, ami napjainkban sokakat foglalkoztat. Az egyre jobban teret hódító liberális életszemlélet ezt az egyszerű választ adja ebben a témakörben: "Fogadd ela másságot!" A Biblia azonban sehol nem igazolja ennek a szemléletnek a helyességét. Az Ige kijelentése (Pl.: Rm. 1:16-32) szerint a homoszexualitás bűn! Tudom, hogy egyre több állam ismeri el az azonos neműek közötti házasságot, s emeli ezzel törvényessé azt, amit a Szentírás bűnnek tart. Isten Igéje változhatatlan, s jajj annak, aki ahhoz hozzátesz, vagy belőle elvesz valamit. (Jel. 22:18,19)
A Biblia útmutatásai életünk minden területére érvényesek, s valamennyi újjászületett, Krisztust Urának valló ember számára egyértelmű eligazítást adnak az élet minden kérdésében.
Tehát ilyen egyszerű a válaszom: valaki vagy lelkész, vagy homoszexuális!

Tudom azt is, hogy ez az egyértelmű állásfoglalás manapság sokaknak nem tetszik, de én inkább Istennek szeretnék tetszeni, mintsem embereknek! Jől tanultad: a szolgálók élete legyen szent, tiszta és feddhetetlen, minden értelemben. Talán Te is ismered a mondást: "Aki vagy, olyan hangosan beszél, hogy nem hallom tőle azt, amit mondasz!" Legyünk példányképei a nyájnak! - tanítja Péter apostol. (1. Pt. 5:1-4) Aki lelkész létére ilyen bűnöket megtűr az életében, az előbb szabaduljon meg ezekből a nyomorúságokból, és csak aztán folytassa a szolgálatát! Pál apostol szava itt is eligazít: "...megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy amíg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek!" (1. Kor. 9:27)

Imádsággal és szeretettel: Mézes László, lelkipásztor