Zugló

ISTENTISZTELETEINK HELYE ÉS IDŐPONTJA.

Ha esik, ha fúj...
Szerda reggel, amikor kinéztem...

Szerda reggel, amikor kinéztem az ablakon, ködös, nyirkos, nyálkás idő volt. Még az ágyban végiggondoltam, mimindent kell ma elvégeznem: rájöttem, ma sem fogok unatkozni. Bár elég rosszul aludtam, úgy éreztem minden tagom fáj, (lehet, hogy öregszem?), nincs kedvem kikelni az ágyból. Erőt vettem magamon, kimentem a konyhába, odatettem a tejet melegedni, és akávét is bekészítettem. Amikor az ablakhozmentem, láttam, hogy nemcsak borult az idő, de az eső is esik, jó sűrűn. Kezembe vettem az útmutatót és olvasni kezdtem. „Örüljetek...” „Annakörüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben” A kávéfőzőből csöpögött akávé, illata bejárta a szobát, és amit olvastam, az meg a szívem járta át.

Fel van írva a nevem. Mit számít, hogy sok a tennivaló, hogy esik az eső, végül is most van az ideje. Télen kevés csapadék volt, mi lesz a terméssel, ha nem kap elég nedvességet a föld. Egyébként is, a felhők fölött mindég kék az ég, hát hadd essen. Szeret az Úr, fel van írva a nevem; nem mindegy milyen idő van, mennyi a munkám? Örülök, hogy egészséges vagyok, hogy van munkahelyem, van mivel utazni, itt a meleg tejeskávé, de mindezek felett azt üzeni az Ige : örüljek, mert a nevem fel van írva. Valaki oda figyel rám, (rád), gondot visel rólam, (rólad).

Szeret! Érted? Tudod? SZERET. Ismer, tudja ki vagyok, mi a problémám, mi az, ami leterhel. Hát ezek után cipeljem a nehézségeket? Dehogy! Kell ennél nagyobb öröm ilyen esős, borús időben, mint az, hogy szeret az Úr, a nevem, (neved) fel van írva?

Örülj, ha esik, örülj, ha süt, mindenkor örülj, mert SZERET AZ ÚR!